Úvod > Články > Naše zkušenost s T-Mobile TV

Naše zkušenost s T-Mobile TV

Na začátku dubna představil růžový operátor svou IP TV s názvem T-Mobile TV. Televize nabízí až 130 kanálů, zpětné přehrávání až o 48 hodin a nahrávání 120 hodin materiálu. My vám přinášíme recenzi.

Naše zkušenost s T-Mobile TV

Naše redakce dostala příležitost si na několik dní T-Mobile TV vyzkoušet. Přestože televizi skoro vůbec nesleduji, nabídku jsem ráda využila. Po několika letech jsem strávila celý den v pyžamu u televize.

Vybalení

Po otevření krabičky s T-Mobile TV nacházím malý, černý set-top-box Ariss VIP113M. V balení jsem dále našla HDMI kabel, AV/RCA kabel, ethernetový kabel, napájecí zdroj k set-top-boxu a ovladač s bateriemi.

T-Mobile TV obsah balení

Součástí je také návod na instalaci. Pouštím se tedy do instalace. Návod je v anglickém jazyce, ale obrázky jsou tak názorné, že číst text ani nepotřebuji. Svou televizi propojuji HDMI kabelem se set-top-boxem a ten také zapojuji k napájecímu zdroji a k internetové síti. Chvíle načítání a televize funguje.

Pro bezproblémový chod T-Mobile TV je potřebný neomezený a stabilní internet s minimální rychlostí 5 Mb/s. Pokud chcete programy sledovat v HD kvalitě, je nutná minimální rychlost 7 Mb/s.

T-Mobile TV připojení

Nikdy jsem nic podobného nezapojovala a tohle byla vážně hračka. Zvládne to opravdu každý. Manuál k set-top-boxu si můžete stáhnou ve formátu PDF. 

Nabídka

Pokud si chcete televizi pořídit, máte na výběr ze tří tarifů – Základ, Standard a Premium. Naše redakce dostala televizi s tarifem Premium a tak jsem si mohla vybrat až ze 130 kanálů. Jako milovnice filmů jsem nejvíce ocenila kompletní nabídku kanálů od HBO.

Služba nabízí funkci zpětného přehrávání až o 48 hodin zpět. Nahrát si můžete 120 hodin záznamů a na uložené pořady je možné se podívat ještě dalších 30 dní od nahrání.

V nabídce také najdeme Videotéku s více než 100 filmů. Videotéka pro mě byla největším zklamáním a je to vlastně jediná výtka, kterou k televizi mám. Nenašla jsem jediný film který bych znala nebo mě zaujal. Očekávala jsem nějaké známé filmy a v nabídce na mě čekaly samé, většinou německé, snímky o kterých jsem nikdy neslyšela. Některé filmy se dokonce ani nenačetly.

T-Mobile TV videoteka

Ovládání T-Mobile TV

Ovládání televize není složité. V televizi můžete sledovat právě vysílané pořady a nebo si pustit pořad, který byl vysílán v předchozích 48 hodinách.

T-Mobile TV zpětné přehrávání

Pokud nestihnete přijít k televizi včas na svůj oblíbený film, můžete si ho přehrát od začátku i když už 20 minut běží. Pořad můžete také stopnout a na chvíli si odběhnout nebo ho přetočit.

V přetáčení vidím jeden docela velký nedostatek. Když přetáčíte, nevidíte na obrazovce průběh přetáčení. Vidíte pouze čas. Musíte tedy odhadovat, kde se asi zrovna nacházíte. Při přetáčení reklam před pořadem to budete proklínat. 

Pořízení

Set-top-box se smlouvou na dobu určitou si můžete pořídit na splátky za 1 Kč na místě a poté za 100 Kč měsíčně po dobu 23 měsíců. Zaplatíte tedy 2 301 Kč, bez smlouvy vyjde set-top box na 2 999 Kč. 

Samostatnou televizi se sedmdesátkou kanálů koupíte za 399 Kč, 100 TV programů můžete sledovat za 499 Kč a za 130 kanálů zaplatíte 899 Kč. Každý klient, který si T-Mobile TV aktivuje do 30. června, získá ještě speciální akční výhodu a tou je sleva ve výši 100 Kč na měsíční paušál a balíček HBO Základ na půl roku jako dárek. Uživatelé DSL internetu od T-Mobile mají tarify ještě výhodnější.

T-Mobile TVZákladStandardPremium
Samostatné399 Kč499 Kč899 Kč
S DSL T-Mobile299 Kč399 Kč799 Kč

Nahrávání

Nejlepší funkcí je podle mého nahrávání. Nahrát si můžete pořad který byl vysílán v uplynulých dvou dnech nebo ten, který zrovna běží. Pokud stisknete nahrávání třeba v půlce pořadu, uloží se vám stejně od začátku.

Nastavit nahrávání se samozřejmě dá i na pořad, který v televizi teprve vysílán bude. Milovníci seriálů určitě ocení i funkci nahrávání všech epizod. Nemusíte tak mít strach, že byste zapomněli zapnout nahrávání a unikl by vám tak díl oblíbeného seriálu.

Nahrávat můžete až 120 hodin záznamu a na uložené pořady se dívat ještě dalších 30 dní.

T-Mobile TV set-top-box a ovladani

Výsledné hodnocení

Jsem moc ráda za to, že jsem si mohla T-Mobile TV vyzkoušet. A můžu říct, že jsem se službou byla velmi spokojena. Na čem by se určitě dalo ještě zapracovat je přetáčení pořadů a nabídka Videotéky.

Co se instalace a ovládání týče, vše je naprosto jednoduché a věřím, že to zvládne každý. Za celou dobu testování jsem neměla problém ani s kvalitou obrazu nebo připojením.

Co bych vlastně ještě ocenila je připojení přes Wi-Fi. Jelikož v pokoji nemám připojení k internetu pomocí kabelu, musela jsem televizi zkoušet v jiné místnosti. Pokud by T-Mobile TV fungovala přes připojení Wi-Fi, určitě bych přemýšlela nad jejím zakoupením.

2. 5. 2016

Témata

digitální televizeO2 TVT-Mobile

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 299 Kč
Cena za měsíc: 399 Kč

Přečtěte si také

 

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

28. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Telly přidá do aplikace jazykovou stopu i titulky, nově ji zapnete i na VIDAA OS

Televizní operátor Telly aktualizoval svou aplikaci. U některých stanic přidá jazykovou stopu a titulky. Nově navíc...

22. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Telly TV zařadí do nabídky stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6

Televizní operátor Telly přidá do nabídky stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6. Nově nabídne přenosy Formule 1...

29. 2. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek