Úvod > Články > Zahraniční eshopy

Zahraniční eshopy

Zahraniční eshopy

Pokud také patříte mezi ty, kteří si chtějí Vánoce užít bez stresu a vánočních tlačenic při nakupování, určitě také nakupujete dárky přes internet. Poslední dobou se tento trend stal velmi moderní a věřte, že ho nevyužívají pouze ti, co nechtějí chodit po obchodech.

eBayUž jste si někdy objednali nějaké zboží ze zahraničí? Ne? Poradíme vám jak na to, co máte očekávat a na co se připravit.

Důvodů, proč nakupovat ze zahraničí je celá řada. Najdete tam širší nabídku a mnohem výhodnější ceny. Navíc tak i dnes koupíte zboží, které jinak u nás neseženete. Nejjednodušeji se vám bude nakupovat v eshopech ze zemí Evropské unie. Při zaslání z některých těchto zemí se totiž vyhnete clu i DPH. Výjimku tvoří pouze alkohol a cigarety. Více o clu a DPH v zahraničí jsme popisovali v minulém článku.

Nejčastěji objednávané zboží ze zahraničí je elektronika, oblečení, sportovní věci, kosmetika ale i knihy. Levněji v některých případech zakoupíte i hračky a další dárky pro děti. Některé zahraniční eshopy nabízejí při větší objednávky dokonce zaslání zboží zdarma. Doručení do ČR nabízí také celá řada německých eshopů. Tam si ale dejte pozor na cenu. Pokud ke zboží přičtete částku za doručení, často se vám stane, že zboží by bylo dražší než u nás. Pokud ale narazíte na zboží, které se u nás neprodává a prodejce nenabízí možno zaslat ho nebo za vysoké náklady, můžete využít třeba služby na mailboxde.cz. Tato webová stránka nabízí zřízení doručovací adresy v německé Žitavě a přeposlání pak do ČR a na Slovensko. Za přeposlání balíčku do dvou kil si účtují 95 Kč plus je nutné připočítat poštovné dle tarifu České pošty.

BHPhotovideoChcete nakupovat v Americe? Pak si nákupy ponechejte na Černý pátek neboli Black Friday. Black Friday je den, který následuje po Dni díkůvzdání je vyznačován dnem velkých slev. V tento den se oficiálně začíná vánoční nákupní sezóna. Dejte si ale pozor. U zaslání z jakéhokoliv nečlenského státu EU vám může být naúčtováno DPH a clo. DPH je vyměřeno v případě, kdy hodnota zásilky přesáhne částku 22 €. Clo pak v případě, že hodnota překročí 150 €.

Stále oblíbenější jsou i nákupy v Asii. Tam najdete nejen zajímavé ceny, ale často i nízké poštovné či rovnou zaslání zboží zdarma. Tamní vláda totiž zavedla dotované ceny poštovného a obchodníci to hojně využívají. Mezi nejznámější eshopy které zasílají k nám zboží zdarma, patří DealExtreme, Focalprice či 360buy. Češi mají s těmito obchody vcelku dobré zkušenosti. Pokud budete nakupovat i z jiných obchodů, vybírejte si ty, které odesílají zboží z Hong Kongu. Pošta je u takových zásilek rychlejší.

Jakýkoliv nákup zboží ze zahraničí dobře zvažte. Ne vždy se vám musí nízká cena vyplatit. Předem počítejte s tím, že reklamace takového zboží bude obtížná, časově náročná a bude vás stát další peníze za poštovné. Proto nakupujte uvážlivěji.

Dobré je také zboží objednávat s přiměřenou časovou rezervou. Nějaký čas trvá samotné zaslání a navíc se může zásilka pozdržet i na celnici. Zvlášť před Vánocemi se doručení takového balíčku může protáhnout třeba i na tři až pět týdnů.

Zkuste třeba tyto osvědčené obchody:

amazon.co.uk

www.ebay.com

www.mandmdirect.com

www.jdsports.co.uk

www.bhphotovideo.com

27. 11. 2012

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek